Toidust

Lauas istudes ei vananeta!

Lauas istudes ei vananeta – aeg jääb Jooga-aida köögis seisma ja lubab sööjatel nautida maitsemeeli ja keha turgutavaid palasid. Jälgime toiduvalmistamisel hiina meditsiini tarkusi – sihiks on tervis ja tasakaal, sobiv toit on ravim ja toonik ühekorraga, käib kehatüübi ja aastaaja iseloomuga kokku.

Kevadine toit on pigem neutraalse või jahutava ning puhastava toimega, et vabaneda talvevarudest ja anda maksale puhkust.

Rohelisest valisime kergelt röstitud spargli (jahutav, toetab kopse ja neeru yin’i), idud (jahutav, puhastav), redise (jahutab, vähendab vere kuumust ning seiskumist), karulaugu ning kergelt aurutatud noore kartuli ja porgandi (teotab keskmist soojendit, hea põrnale). Grillisime lisaks juurviljadele krevette (külma termilise toimega, rikastab yini), lõhet ja valget kala (jahutava toimega, toetab qi’d ja verd). Ja mis kõige tähtsam – olime tänulikud võimaluse eest üheskoos valmistada, serveerida, lõõgastuda ja nautida! Kui tahad meiega koos ennast rohkem tunda õppida, tule Jooga-aida suvekursustele – ühele neist on veel vabu kohti, vt siit

http://bit.ly/2lPqQ0j

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga